Open dagen en andere activiteiten

De UvA biedt verschillende studiekeuzeactiviteiten. Kijk in onderstaand overzicht welke activiteit past bij de fase waarin je zit.

1. Oriënteren

UvA Studiekeuze Kick-off: vrijdag 19 januari 2018

Laat je inspireren door UvA studenten en ontdek jouw interesses en de studies die daarbij passen.

Voor wie? Je zit in 4 of 5 vwo en zit in het begin van het studiekeuzeproces. Je hebt nog geen idee wat je wilt gaan studeren of nog twijfelt nog tussen meerdere opleidingen.

2. Verkennen

UvA Bachelordag: zaterdag 10 maart 2018

Maak kennis met de UvA, de bacheloropleidingen en hun studenten en docenten.

Voor wie? Je zit in 5 of 6 vwo en hebt interesse in een of enkele studies. Of je studeert al maar overweegt aan een andere opleiding te beginnen.

3. Verdiepen

UvA Proefstudeerweek: 9 - 13 april 2018

Kom proefstuderen en volg een echt college, werkgroep of practicum. Dé manier om je te verdiepen in een studie.

Voor wie? Je zit in 5 of 6 vwo en hebt al een goed idee van welke opleiding je wilt gaan doen, maar je wilt nog meer over die opleiding te weten komen. Of je studeert al maar overweegt aan een andere opleiding te beginnen.

UvA Student voor een dag

Als 'student voor dag' ga je met een student mee naar een echt college of volg je een speciaal programma met een college of werkgroep en maak je kennis met studenten van de opleiding.

Voor wie? Je zit in 5 of 6 vwo en hebt al een goed idee van welke opleiding je wilt gaan doen, maar je wilt nog meer over die opleiding te weten komen en de sfeer proeven. Of je studeert al maar overweegt aan een andere opleiding te beginnen.

UvA Webklassen

Met een UvA webklas kun je je online verdiepen in een studie, zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding.

4. Testen

UvA Matching: na je inschrijving

UvA Matching vindt plaats na je inschrijving voor een opleiding. De matching helpt je je studiekeuze te testen. Het is geen onderdeel van je studiekeuze, maar van je inschrijving.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

20 december 2017