Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

UvA Bachelordag: 9 maart 2019

Oriënteren op je studiekeuze

Kom tijdens de UvA Bachelordag kennismaken met de UvA en ontdek welke bacheloropleiding het beste bij je past. Je kunt je nu aanmelden.

Information in English

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de Bachelordag via onderstaande link.

Aanmelden

Download de Programmakrant

Wat is er te doen?

 • Voorlichtingsrondes: Waar gaat de opleiding over? Welke vakken krijg je? Wat kun je er mee? Alle opleidingen geven informatie in rondes van een uur.
 • Informatiemarkten: Stel al je vragen over een studie aan studenten en studieadviseurs. Alle opleidingen zijn vertegenwoordigd op één van de markten. In de Programmakrant zie je welke opleiding je op welke locatie kunt vinden. Bij de Information Points kun je terecht met algemene vragen over studeren aan de UvA, vragen over inschrijven, collegegeld, over studeren met een functiebeperking, etc.
 • Rondleiding campussen: Studenten leiden je rond over de campussen en vertellen je hoe het is om daar te studeren. Vooraf aanmelden is niet nodig. De rondleidingen starten vanaf de informatiemarkten (zie de programmakrant).
 • Open huis Kunstgeschiedenis: Bezoek het prachtige pand van Kunst- en cultuurwetenschappen. Je kunt onderwijsruimtes bekijken, koffie drinken met studenten in de kantine en docenten ontmoeten. Docenten laten je ook alvast zien waar de opleiding straks over gaat.
 • Rondleiding Sterrenkoepel en Experimentele natuurkunde: Interesse in Natuur- of Sterrenkunde? Bezoek op Science Park dan ook de sterrenkoepels van de UvA, of laat je rondleiden door de labs waar natuurkundig onderzoek wordt gedaan. We raden je wel aan om eerst de voorlichtingsronde van de opleiding te bezoeken.
 • Minicolleges Bèta-gamma: Heb je interesse in de interdisciplinaire bachelor Bèta-gamma en ben je benieuwd wat voor dingen je nu echt gaat leren tijdens de studie? Schrijf je dan (ook) in voor deze ronde, waarin verschillende korte colleges gegeven worden over onderwerpen die je bij Bèta-gamma tegenkomt.

Let op: Vanwege de drukte kun je niet meer dan één van je ouders/verzorgers meenemen naar de rondes.
Ben je toch met z’n drieën? Dan kan één van je ouders rondkijken op de informatiemarkt waar studenten en studieadviseurs graag vertellen over hun opleiding.

Alle praktische informatie bij de hand op de Bachelordag zelf

Voorlichtingsronde ‘Jouw studie en jouw toekomst’

Tijdens deze ronde vertelt een UvA-loopbaanadviseur over de keuzes die je tijdens je studie kunt maken, bijvoorbeeld voor een stage, een minor, voor keuzevakken of voor een uitwisseling naar het buitenland. Ook vertellen we hoe je je tijdens je studie kunt oriënteren op werken na je studie, en lichten we toe hoe de UvA je hierbij ondersteunt. Ouders zijn ook welkom, maar bij volle rondes gaan scholieren voor.

Voorlichtingsronde 'Hoe kies ik een studie?'

Tijdens deze ronde vertellen studenten en een studiekeuzecoach over studeren aan de universiteit, de overgang van de middelbare school naar het hoger onderwijs en het studiekeuzeproces. De ronde geeft je inzichten in je eigen studiekeuze en laat je zien welke stappen je verder kunt zetten om te komen tot een keuze die bij jou past. Ouders zijn ook welkom, maar bij volle rondes geven we voorrang aan scholieren.

Voorlichting voor je ouders

Op 4 maart 2019 kunnen je ouders ‘s avonds een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen over hoe ze jou het beste kunnen begeleiden bij je studiekeuze.

Heb je nog vragen?

Check dan eerst de Veelgestelde vragen hieronder. Heb je andere vragen over de UvA Bachelordag of over studeren aan de UvA in het algemeen? Stel ze aan de Central Student Service Desk (+31 (0)20 525 1401).

 

Veelgestelde vragen

 • De ronde waaraan ik zou willen deelnemen is volgeboekt. Is er een andere manier om deze ronde bij te wonen?

  Als een informatieronde vol is, is het niet mogelijk om aan die ronde deel te nemen. Je kunt wel op de Informatiemarkt de stand van die opleiding bezoeken en daar je vragen stellen aan studenten en voorlichters.
  Als je op de hoogte wilt blijven van aanvullende activiteiten voor deze opleiding kun je de volle ronde toch selecteren op het aanmeldformulier. We e-mailen je dan over toekomstige activiteiten die door deze opleiding worden georganiseerd.

 • Ik heb me al aangemeld voor een ronde, maar nu wil ik iemand meenemen. Is dit mogelijk?

  Controleer eerst op het aanmeldformulier om te zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de betreffende ronde. Als dit het geval is, annuleer dan je aanmelding voor deze ronde en aan meld je opnieuw met de persoon die je meeneemt. Als er geen plaatsen beschikbaar zijn kun je helaas niemand met meenemen naar de ronde. Hij of zij kan de stand van de opleiding bezoeken op de informatiemarkt terwijl jij de ronde bijwoont.

 • Hoe kan ik me aanmelden voor de campustour?

  Je hoeft zich niet te registreren voor de campustour(s). Deze activiteiten zijn tijdens de hele Bachelordag beschikbaar. Op de Informatiemarkt staan studenten klaar om je rond te leiden.

  Je hoeft je ook niet aan te melden voor het Open huis Kunstgeschiedenis.

  Let op: je moet je wel aanmelden voor de rondleiding Sterrenkoepel en Experimentele natuurkunde.