Executive master Health InformaticsWat is Health Informatics?

Health Informatics is een interdisciplinair werkveld met het doel om wetenschappelijke kennis ten aanzien van informatiekundige methoden te vergroten, problemen in de zorg op te lossen en beslissingen te nemen om de gezondheidszorg te verbeteren. Het belangrijkste middel hiervoor is het effectief gebruik van biomedische gegevens, informatie en kennis met behulp van ICT.

Denk hierbij aan elektronische patiëntendossiers, thuisrevalidatieprogramma’s via internet of het gebruik van beslissingsondersteuning bij het voorschrijven van medicatie. Goede informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang.

Waarom opleiden?

Veel zorgprofessionals worden betrokken bij ICT-projecten, maar komen voor grote uitdagingen te staan binnen deze rol omdat vooropleidingen geen of nauwelijks aandacht besteden aan dit onderwerp.

De master Health Informatics is geïnitieerd als een antwoord op de groeiende vraag naar deeltijd opleidingen en cursussen om zorgprofessionals te kunnen opleiden op het gebied van health informatics.

Voor wie?

Professionals in de zorg, onder wie artsen, staffunctionarissen, verpleegkundigen en paramedici, met minimaal 2 jaar werkervaring.

Onderwijsvorm?

Het onderwijs is geheel online te volgen. Men verwerft kennis en vaardigheden door middel van kennisclips, literatuur, zelfstudie, opdrachten, online werkgroepen, online colleges, quizzen en feedback van docenten.


Diploma
MSc
Type
Contractonderwijs
Vorm
Deeltijd
Studielast
60 EC, (maximaal) 48 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
April, september, december
CROHO-code
75130

Gepubliceerd door  GNK